Obavy z mrtvice při užívání antikoncepce

Dobrý den, po jaké době se může projevit mrtvice při braní hormonální antikoncepce?? Poslední dobou mi zlobí levá ruka a moc se jí nechce pracovat. Mám obavy, abych neprodělala mrtvici. HA (Sunya) beru 3 a půl roku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Barboro. Riziko, že se mírně větší tendence ke srážení krve, související s kombinovanou antikoncepcí, projeví nějakými potížemi, je největší v prvním půl roce užívání. Z Vašeho dotazu není přiliš jasné, jaké potíže vlastně máte a jak dlouho, doporučuji tedy promluvit si o problému osobně s Vaším praktickým lékařem. Příčinou slabosti ruky může být leccos a s antikoncepcí to nemusí vůbec souviset...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: