Ocd a antidepresiva

Hezky vecer, Tripm Ocd, podle psychiatra jsem spise uzkostnejsi clovek uz od mala, a nejspise uz to tak dale bude. Tri roky jsme brala ad, pak jsem se je snazila s pomoci lekare vysadit a bohuzel bylo asi jeste brzy, nemoc se vratila i kdyz jsem rok mela absolutni pokoj. Ted je beru opet, ale jen pul prasku. Lekarka mi rekla, ze pokud ucitim ze mi to nestaci at beru prasek cely. Hodne na sobe pracuji, vim kde se berou moje uzkosti ale bohuzel mi prijde ze na to vubec nereaguji, prijde mi ze je mi fajn jen s leky, kdy se citim jako driv. Je mozne, ze kdyz jsem uzkostnejsi clovek od mala ze budu muset brat leky cely zivot, ze mi ten serotonin chybi? Nejsem schopna se s tim poprat pomoci terapie i kdyz racionalne uvazuji, vim kdy uzkost prichazi ale to je vse. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Moniko,
nezoufejte, někdy je potřeba provést i několik pokusů o vysazení a v některý okamžik se díky velké píli pacienta a pozitivnímu účinku psychoterapie dostaví remise onemocnění a pacient se obejde i bez antidepresiv. Přeji mnoho úspěchů ve vaší léčbě

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: