Ocd-lékárna

Dobrý den, trpím obsedantně-kompulzivní neurózou. Zkoušela jsem lék ze skupiny SSRI - Citalec a bylo mi po něm zle (hlavně brnění na nohou, mravenčení, kontrakce všude možně na nohou, křeče, cukání nervů).Zatím to chci řešit jen kognitivně-behaviorální terapií, i když tomu moc nevěřím..:-( Ale dotaz mám jiný. Existuje v lékárně něco přírodního původu, co by mohlo můj stav alespoň malinko zlepšit (když se teď nechci ládovat AD). Třeba mě napadla třezalka..Nebo cokoli, ráda vyzkouším všechno, jen nevím co a jestli vůbec něco může pomoct. Ale také tomu nevěřím :-( Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mílo. 1 - Citalec má typicky velmi nepříjemný nástup a je třeba to 1-3 týdny vydržet, v drtivé většině případů zcela odezní. Nástup účinků a úleva je asi tak za měsíc od začátku užívání. 2 - ze všeho nejvíc Vám pomůže psychoterapie a skoro bych se zamyslel nad tím, jestli je KBT ta pravá metoda právě pro neurozu a jestli nechcete poznat, proč přemýšlíte a cítíte zrovna takto, než abyste se rovnou učila, jak to dělat lépe. Psychoterapie je pro Vás pravděpodobně klíč k uzdravení.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
panická porucha | Od: riky | 4.1.2012 14:51
dobrý den,léčím se už 5 měsícu na pp s psychosomatickými příznaky.beru ráno 0,75mg xanaxsr-mám 0,5mg tablety takže jednu a pul tablety,k tomu 20mg arketis a na noc jsem měl mirtazapin 15mg 3 měsíce a pak 7,5mg dva měsíce-byl mi snížen pro neklid v končetinách a 3.2 2012 my byl nahrazen questaxem 25mg na noc.xanax jsem zkoušel postupně vysadit ale nešlo to ani o čtvrtku tablety.již cca 3 týdny se mi zhoršil spánek a neklid v celém těle.chtěl jsem se zeptat jestli ten questax mi pomuže s celkovým sklidněním mého těla.jsem první noc po vysazení toho mirtazapinu-vyměnil mi ho psychiatr za ten questax 25mg ale vubec jsem se nevyspal....tak by mě zajímalo kdy ten questax asi zabere.děkuji moc za odpověd.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: