Očkování

Dobry den, dcera (3 roky) má nyní neštovice. Syn (3,5 měsíce, plně kojený) má za sebou první dávku hexavakcíny bez reakce. Za 14 dní ho čeká dávka druhá. Moje otázka je, zda je vhodné syna nechat za 14 dní očkovat nebo zda raději nepočkat o něco déle, zda se mu neštovice také nerozjedou a připadně jak dlouho čekat s druhou dávkou hexavakcíny? Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Vzhledem k inkubační době neštovic, která je až 21 dnů, bych nyní s očkováním vyčkala do konce inkubační doby, i když je málo pravděpodobné, že kojený syn neštovice dostane (toto platí pro případ, že jste vy již neštovice prodělala a máte tedy vytvořeny ochranné protilátky). Prosím informujte dětskou lékařku a domluvte se s ní na dalším očkování.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: