Očkování

Dobrý den, každý půl rok chodím ke gynekologovi na cytologické vyšetření, protože výsledky nejsou zrovna optimální. Nyní mi doktor sdělil, že mám výrůstek na děložním čípku a doporučil mi jako prevenci očkování. Může to být rakovina?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Míšo! Očkování vám bylo doporučeno ne jako prevence výrůstku na čípku, ale jako ochrana proti těm typům HPV viru, se kterými jste se ještě nesetkala. Pokud by byl výrůstek na vašem čípku zhoubný nádor, váš lékař by vás o tom jistě informoval a velmi rychle zahájil léčbu, kterou je v tomto případě operace. Pokud budete dál chodit na preventivní prohlídky, není důvod k obavám.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: