Ockovani

Dobrý den.Mam 7 mesicniho synka,ma atopicky ekzem,který se mu spustil po 2. ockovani haxavakcinou. Loziska ekzemu ma zhojene, krom jednoho, ktere je stale zive (rude), proto pediatr odlozil ockovani 3. hexou. Naockuje ho, az se ekzem zklidni, bohuzel je obdobi nachlazeni, rostou zoubky atd, kdy je tezke ekzem zhojit. Od 2. ockovani uz ubehly 3 mesice, vsude ctu, ze ockovat je nutne vzdy do 4-8 tydnu po predchozi davce.Muj dotaz je, zda ockovani hexavakcinou bude funkcni, prestoze mezi 2. a 3. davkou bude rozestup nekolika mesicu, napr. 4 mesicu? Nas pediatr tvrdi, ze drive byl take mezi 2.-3. davkou rozestup 6 mesicu, ze se nic nedeje, kdyz naockujeme 3. davku pozdeji. Dekuji za odpoved. Alena Minkova

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že nejlepší by bylo urychleně zhojit ekzémové ložisko pomocí protizánětlivých krémů (předepíše kožní lékař - např. Cutivate, je vhodný již od 3 měsíců věku) a pak naočkovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: