Oční tlak

Dobrý den.Naměřili mi oční tlak 19,což asi není moc.Podstoupila jsem další vyšetření,kde jsem reagovala na zelené tečky na obrazovce.Doktor se mi neozval,tak asi to není akutní.Chci se zeptat.Mám večer před usínáním,v uších tlukot srdce,což jsem nemívala,a mám opuchlá a trochu citlivá víčka.může to mít spojitost?Je prý ještě více (placených)vyšetření,aby se potvrdil zelený zákal?Momentálně beru jedno balení Belaserc24 na šum v uších,což možná není dobré.Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, oční tlak 19 je v normě, nicméně pro stanovení diagnózy glaukomu se bere do úvahy vyšetření zorného pole (tečky na obrazovce, které jste podstoupila) a stav zrakového nervu. Existuje placené vyšetření tzv. OCT (optická koherentní tomografie), které slouží k detailnímu rozboru zrakového nervu a pomáhá k určení diagnózy. Vzhledem k tomu,že popisujete slyšení tlukotu srdce v uších a otok víček je potřeba myslet a vyloučit karotido-kavernózní píštěl.S pozdravem a přáním hezkého dne

MUDr. Ivana Macejová
MUDr. Ivana Macejová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Centrum laserové chirurgie oka OFTUM

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: