Odloučená placenta

Dobrý den, pane doktore prodělala jsem si porod císařským řezem ve 28.tt a porodila jsem mrtvé dítě díky odloučené placentě a krvácení do břicha. Chtěla jsem se zeptat, zda se toto může opakovat i v dalších těhotenství nebo se to stává jen jednou? A dá se tomu případně i nějak předejít? Velmi děkuji za odpověď. Veronika

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost, že by se tato komplikace se smutným koncem opakovala je méně než 5 % a dá se ještě snížit pokud ultrazvukové vyšetření vyloučí hrubé anatomické odchylky a bylo by vhodné vyšetření na trombofilní mutace.Potom bych se dalšího těhotenství neobával.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: