Omezená pohyblivost po extrakci osmiček

Dobrý den, pane doktore, včera (v úterý) jsem byla na vysekávání osmiček z kosti. Jsem jinak v pořádku, akorát otevřu čelist tak 2 až 3 cm. Dál to nejde, zkouším to tahem. Moje paní doktorka mi řekla, že to musím od zítra trénovat, nebo že to zatuhne a už to těžko kdy otevřu dokořán. Je to opravdu tak? Nebo se to samo upraví, až splaskne otok? Já se snažím pusu roztahovat, ale jde to jen na tři prtsy a to ještě násilím. Bojím se, aby mi nepraskly stehy na tváři. Mně po rovnátkách čelisti křupou dodneška. Děkuji, Radka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko, ano, omezené otevírání čelistí po extrakcích osmičkek (zvláště chirurgických, kdy se zasahuje i do kosti) je běžnou komplikací. Po opadnutí otoku (většinou několik dní) je dobré otevírání několikrát denně rozcvičovat (i když z počátku přes bolest) a namísto chladu aplikovat teplé obklady. Omezení otevírání někdy může trvat i několik týdnů. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: