Onemocnění ledvin

Sono ledvin ukázalo chron.intresticální nefritida oboustraně s redukcí parenchymu,více vpravo.Susp.nefrolithiasis bilat.Je možné,aby jste mi to přeložila,čeká mě operace?Nebo mám mít obavy z rakoviny?Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Drahomíro. Váš sonografický nález ledvin svědčí pro chronický zánětlivý proces probíhající v ledvinách. Příčin zánětu muže být několik - bakteriální, polékové, virové...Susp. nephrolithiasis bilat v pěkladu znamená podezření na kámen v obou ledvinách. Obavy z rakoviny nebo operace mít nemusíte, ale měla by jste být již v tuto chvíli v dispenzarizaci specialisty- nefrológa. S pozdravem, Bobelová.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Diagnostika mírná dilatace ravé KPS s susp.nefrolithiasis | Od: Lumír | 2.9.2016 14:14
Dobrý den,

před 1/2 rokem jsem zjistil, že
trpím mírnou hypertenzí (140-90)
a šel s tím k obvodnímu lékaři.
Ten toto potvrdil a nasadil mě
nebilet (1/2 tab., ráno) a poslal
mě na kardiologii. Výsledky sona
srdce ok.Dostal jsem tlakový a
artymetický holter. Výsledek
aritmetického holteru ok, tlakový
nebyl úplně v pořádku.
Následovala konrola UZV ledvin.
Zjištěná mírná dilatace KPS pravé
ledviny s nejasným stínem -
nefrolithis . Byl jsem odeslán k
urologovi, ten uzv potvrdil
mírnou dilataci pravé ledviny s
nějakou obstrukcí možná
ledvinový kámen. Urolog mě
objjednal na CT vyšetření , ale až
za 40 dní. Chtěl jsem se zeptat,
zda to není pozdě, lae říkám si, že
kdyby mél lékař podezření na
nádor, tak mě pošle na ct dříve ?
Co mám dále očekávat ?
Žádnýma obtížemi netrpím.
reagovat
re:Diagnostika mírná dilatace ravé KPS s susp.nefrolithiasis | Od: uLékaře.cz | 2.9.2016 14:26
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: