Opakované infekce zlatým stafylokokem a streptokokem

Dobrý den, jsem 10 měsíců po porodu. Neustále mne trápí opakované infekce v krku zlatým stafylokokem a v pochvě streptokokem. Snažím se posilovat imunitu, jím probiotika, piji aloe vera a přesto jsem se dnes opět dozvěděla, že mám pozitivní výtěr z krku na stafylokoka a mám si přijít pro ATB. Jakmile začnu brát ATB, tak si opět rozhodím poševní mikroflóru. Je to neustále dokola. Co mám dělat???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález streptokoka v pochvě není nutno přeléčit, pokud nemáte subjektivní obtíže, tedy výtoky, bolesti, pálení... Pokud Vám Váš ošetřující lékař naordinoval antibiotika na léčbu infekce v krku, pro udržení ev. obnovení přírozené poševní mikroflory bude vhodné preventivně během ATB terapie použít vaginální přípravek s laktobacily(např. Fermalac).

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x