Opakované mykózy

Dobrý den. Asi před 3 lety se mi objevily na žaludu čaervené flíčky a začala se loupat kůže, byl jsem za lékařem, jako diagnózu uvedl mykózu, byl mi předepsán canesten a vše bylo během týdne OK. Nicméně během těchto tří let se mi tyto obtíže vrátily již asi po páté (Rok bylo vše dobré a pak během dalšího roku asi třikrát). Nejsem promiskuitní, občas chodím plavat do chlorovaného bazénu, jednou se mi objevila mykóza asi dva týdny po dobrání antibiotik, jinak většinou spontánně, výraznější je po pohl. styku. Je to normální? Je moudré to léčit dál canestenem, který vždy funguje, nebo mám přesto zajít za lékařem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dj58! Návrat obtíží je nepochybně dán přežíváním kvasinek u partnerky, mykosy nejsou u mužů časté a jen výjimečně vznikají spontánně. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření krevního cukru k vyloučení cukrovky. Partnerka pak ať zhubne, má-li nadváhu a omezí sladkosti. V úvahu připadá i její přeléčení vaginálními globulemi.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: