Opakované nasazení cipralexu

9 měsíců jsem kvůli úzkostem a panickým atakám brala Cipralex 10mg v kombinaci s Valdoxanem na noc. V červenci jsme Cipralex pomaloučku vysadili, ale do měsíce se mé problémy vrátily. Nasadili jsme tedy znovu Cipralex, ale ani po 5 týdnech žádná úleva. Lékařka navrhovala změnu AD, ale to u mě vyvolalo ještě větší úzkost, strach. Zkusili jste tedy navýšit Cipralex, postupně až na 20 mg. Sice mě teď trápí šílené návaly pocení a mám problémy se spánkem (Valdoxan už neberu), ale psychicky je mi lépe. Můj dotaz: je běžné, že po opakovaném nasazení stejných AD už tato nezaberou a je pak nutné dlouhodobě brát vyšší dávku? Nebo je pak možné ji zase pomalu snižovat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Až vaše obtíže vymizí a bude vám lépe začnete pomalu pod vedením psychiatra dávku snižovat. Doba, kdy k takovému zlepšení dochází je však u každého pacienta jiná a velmi často až po delší době užívání AD.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: