Opakované operace výhřezu

Dobrý den v listopadu 2013 jsem absolvoval operaci hernie disku L4/5, další operace červenec 2014 následně říjen 2014 kde stabilizace koflex v současné době opět objemná hernie,v příloze zasílám popis z MR.Jsem objednán k revizi stabilizaci L4-L5 a PLIF. Bolesti v současné době jsou střední více do pravé nohy kde je tibioparealni oslabení od první operace. Rád bych se zeptal zda je čtvrtá operace nezbytně nutná nebo zda jsou jiné možnosti léčby. Děkuji za odpověď Robert

Odpověď odborníka:

Operační zásah by v takovýchto příadech nemá. ěl být jako možnost léčby, ale jako jediná možnost odvrácení hrozby zhoršení, což většinou v ČR opravdu sedí. Horší je to se správným postupem léčby v situaci, kdy ještě nutnost použití operačního zásahu není nevyhnutelná,kdy je ještě možno zlepšít funkční stav okolních etáží páteře, po zlůepšení funkčního stavu cíleným cvičením možno obnovit svalové vazby a stabilizovat postupně ono zlepšení. NIKDY není záruky, že se situace bude vyvíjet jen pozitivně, že nebude opěrační zásah nutný. Přesto je statisticky významné zjištění, že zlepšení a stabilizace možná je, za předpokladu dodržení výše uvedeného postupu. ZDa tomu tak je u Vás , tro nelze bez kon krétního vyšetření zjiositt pouze dle popsaného vyšetření. Znalost klinického nálezu a přesné symptomatologie je určující v konkrétním okamžiku léčby.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: