Opakované pálení močové trubice

Dobrý den. Je mi 17 let a trpěla jsem častými záněty močového měchýře, proto mě lékař poslal na cystoskopii, kde zjistili, že mám zúženou močovou trubici. Vzhledem k mému věku lékař zvolil alternativní léčbu léky, která ovšem nepomohla a před 14 dny jsem podstoupila rozšíření močové trubice v krátké narkóze. Po několika dnech mě opět začalo pálit při močení a proud byl tenký. Žádné jiné příznaky nemám, které by nasvědčovaly třeba zánětu moč. měchýře. Jsem zoufalá, je snad možné, že ten zákrok nepomohl? Je nějaká jiná možnost se toho zbavit? Mockrát děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Recidívy (tedy znovuobjevení se) stenóz močové trubici po jejich dilataci jsou poměrně časté ( literatura uvádí až 40%). Řeší se buď další dialtací ( rozšířením), nebo ureroplastikou či zavedením stentu - tedy trubičky, která se uloží a zafixuje do místa zúžení ( tato metóda se provádí v zahraničí). Poraďte se se svým urologem, co by Vám doporučil.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: