Opakované podvrtnutí a výrony kotníku

  • Dotaz od: Nikola Černíková
  • Publikováno: 23.11.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, v dětství jsem si trochu natrhla vazy a zlomila kost v kotníku. Měla jsem několik týdnů sádru, poté rehabilitovala a noha mě od té doby nezlobila. Minulý rok jsem ale nastoupila na Taneční Konzervatoř a nastaly problémy. Začalo to opakovanými výrony s následkem zmenšení hybnosti v kotníku a přetrvávající bolestí nejdříve jen v tanci ale teď už i při běžných činnostech jako je chůze nebo běh. Začala jsem tedy nosit různé ortézy, beru kloubní výživy, poté co mi lékař sundal dlahu či sádru chodila na rehabilitace,vodoléčbu, magnetoterapii i laser ale nic nepomohlo. Nyní už mi stačí sebemenší škobrtnutí a mám opět výron nebo podvrtnutý kotník, bolest se stále stupňuje a vazy mají stále horší pevnost. Myslíte že je ještě nějaký způsob jak se zbavit bolesti, rozhýbat nohu do původní hybnosti a jak posílit vazy které jsou po opakovaných výronech strašně slabé. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v podstatě ne, musím vás zklamat. Děláte vše, co je pro vazy a klouby dobré, kromě nenamáhání...což vám vaše škola asi neumožní nikdy. Zkuste ještě posilování tkání biolampou, je to ale velká investice s nejistým výsledkem, další opatření mě již nenapadají...Bohužel. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EMG
Články: EMG
Elektromyografie (EMG) je...
Zácpa
Články: Zácpa
Pojmem zácpa označujeme...
Dětské astma možná více souvisí s virovými infekcemi než s alergií
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x