Opakované průjmy

Dobrý den. Posledních pár měsíců (asi půl roku) mám problémy s trávenímvylučováním. Dva dny je všechno v pořádku, stolice je pevná a má správnou barvu. Další den mám ale jednorázový průjem, světlejší barvy, vločkovitý, většinou doprovázený bolesti břicha, která ale hned po vyprázdnění mizí. A večer je zase stolice v pořádku a třeba za tři dny zase odznova.... Většinou jim pořad ty stejná jídla ale nedaří se mi vysledovat, které z nich by to mohlo způsobovat. Probiotika nepomáhají, vlákniny přijímám dostatek ve formě psyllia a čerstvě zeleniny. Přemýšlela jsem zda by to nemohlo souviset i s tím že mám chronickou anginu se streptokokem skupiny G a zvýšené ASLO(+-500) . Budu muset jít na odstranění krčních mandlí, tak chci aby bylo všechno v pořádku ještě předtím, než budu v nemocnici. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano vašeo obtíže mohou souviset s léčbou antibiotika, nevím jak dlouho užíváte probiotika, je třeba je užívat minimálně měsíc. Jezte jogurty s probiotickými kulturami. Pokud obtíže neustoupí vyhledejte vašeho praktického lékaře.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pozůstatek pásového oparu: bolest řešte změnou životního stylu!
Očkování proti žloutence typu A: nepovinné, ale možné
Články: Očkování proti žloutence typu A: nepovinné, ale možné
Přestože moderní medicína...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Osvědčené metody, jak přestat kouřit
Články: Osvědčené metody, jak přestat kouřit
Už jste vyzkoušeli kdeco...
Gumoví medvídci na klouby? Mýtus s pořádnou dávkou cukru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: