Opakované punkce kolena

Před rokem najednou začaly velké bolesti v koleni. Ortoped provedl punkci, která se opakovala každý týden (asi 8x), rtg-artroza, později laparoskopiská kontrola kolena- prakticky nic nezjištěno, předepsány bolest tišící a protizánětlivé prášky. Punkce nyní tak 1x za 3 týdny ( někdy i 100 ml !). Stav se téměř nelepší. Po punkci mohu chodit bez fr. holí, po 10 dnech jenom s holemi zase až do příští punkce. Je možná nějaká účinnější léčba . Je mi 76 let - dost jsem sportoval

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V podstatě jsou pouze dvě možnosti pokud máte arthrosu III. stupně pak TEP kolenního kloubu , pokud tak pokročilou arthrosu nemáte pak ještě revmatologické vyšetření, které při potvrzenídiagnosy může být následováno léčbou účinnými léky na revmatoidníarthritidu , pokdu ani ta se nepotvrdí pak léčebné ozáření aktinoterapie, kterána výpotky také zabírá.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Metabolické vyšetření
Články: Metabolické vyšetření
Metabolické vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Atopici, pozor: nyní přichází opravdová zima a mráz
Články: Atopici, pozor: nyní přichází opravdová zima a mráz
Chladné zimní počasí příliš...
Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Články: Krevní plazma: darovat, či nedarovat?
Snili jste o tom, že se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: