Opakované samovolné potraty

Dobrý den, ve dvaceti letech jsem po velké fyzické i stresové zátěži porodila předčasně (34+5tt) zdravou holčičku. Teď je mi 23let - v srpnu jsem prodělala samovolný potrat v 9tt podle menstruace ( podle vývoje plodu v 5tt) následovala kyretáž a začátkem ledna další samovolný potrat opět podle menstruace 9tt podle vývoje plodu 5tt. U posledního těhotenství jsem od prvního týdne brala utrogestan. Moje lékařka tvrdí, že je to normální a někdy se to stává. Mě to moc normální nepříjde. Ráda bych se zeptala jestli je u mě možná nějaké systémová vada nebo něco...? Jak postupovat při dalším snažení o dítě?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Hano, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření Vás i Vašeho partnera. Tato vyšetření by měla zahrnovat reprodukční imunologii včetně vyloučení některých infekcí a celiakie, dále základní hematologická vyšetření, vyšetření genetiky Vás i Vašeho partnera, u partnera pak doporučuji test integrity DNA spermií. Většinu vyšetření hradí zdravotní pojišťovna. Podle výsledků pak lze poradit další postup. Pokud máte zájem, můžete se objednat do mé ambulance, stačí jen zavolat na tel. 549 523 258. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: