Opakované záněty, syn 9 měsíců

Dobrý večer,chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám 9ti měsíčního syna,který v poslední době neustále trpí různými záněty, projevující se silnou rýmou, kašlem (ruší jeho spánek), chrapotem.Nyní bere antibiotika KLACID,k tomu mu p.dr.dala 1/4 ditiadenu na noc,kapky ditustat. Kašel se nelepší, ba naopak.Po 5ti denním užívání léků se jeho celkový stav také nelepší. A ještě jeden problém nás trápí, v místě mezi řítním otvorem a pohl. údem (a částečně i na pohl. údu) se mu objevili červené pupínky, doprovázené silně zčervenalými fleky, pokožka silně podrážděná, řekla bych, že se jedná o opruzeniny,ovšem tento kožní projev se nelepší ani po používání masti Bepantene. Předem Vá m mnohokrát děkuji za brzkou odpověď, s pozdravem Dana Matejsková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano. Léčbu kašle Vašeho syna nemohu hodnotit tímto způsobem. Myslím si, že je asi vpořádku a že je nutná i určitá dávka trpělivosti. U dětí bývají infekce tohoto typu náročné. Kožní projevy, které popisujete, budou skutečně s největší pravděpodobností opruzeniny, můžete zkusit například Menalind. Hlavně udržujte pokožku v suchu a ošetřenou něčím, co ji neustále mírně vysouší.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: