Opakovaný zánět močového měchýře

Dobrý den, je mi 17let a od října minulého roku už po třetí trpím zánětem močového měchýře. Nyní se léčím antibiotiky, ale mám podezření, zda to nemůžu mít od přítele? Chodíme spolu rok a nikdy před tím jsem tyto problémy neměla. Také máme potyčky s kvasinkami. Na sobě jsem žádné příznaky nepozorovala, partnerovi na kožním napsali mast, která by to měla léčit. I přes to jsem se na gynekologii zeptala, jestli to také nemám. Lehkou mikozu mi našli, tak užívám vaginální bobule. Je možné, že kvasinková onemocnění způsobují záněty moč. cest? Také se mi přítel svěřil, že ho to občas, když nastydne, při močení pálí, a sama vím, že si někdy stěžuje na bolest v oblasti ledvin. Je možné, že by partner nějak "skrytě" trpěl zánětem moč. cest a mně to předával nechráněným pohl. stykem? Nemám pocit, že bych o své zdraví dbala méně, než kdy předtím, a tak je mi divné, že se ted potýkám s těmito problémy. Předem děkuji za radu a za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedním z nejčastějších příznaků zánětů močových cest jsou opravdu bolesti v oblasti ledvin a pálení při močení. Co se přenosu týče, pohlavních stykem je infekce spíše velmi výjimečná. Rozhodně bych ale doporučoval jak u Vás, tak i u Vašeho přítele znovu kontrolu na urologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zánět močového měchýře | Od: Martina | 11.9.2015 01:42
Dobrý den, už několik let trpím na záněty
močových cest. Pokaždé to doktoři řeší cestou
antibiotik..už si opravdu nevím rady, z čeho to
můžu mít. Je to opravdu nepříjemné a ráda bych
se toho zbavila. Třeba ted mi doktorka nasadila
ciprinol 250 na 5 dní a co tady čtu , tak se
používá i při zánětu ledvin, tak jsem dostala
trochu strach, protože jsem zánet ledvin ještě
nikdy neměla.. vždy jsem měla jen zánět
močáku.
Budu ráda za každou odpověď.
reagovat
re:Zánět močového měchýře | Od: uLékaře.cz | 11.9.2015 11:46
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
zanet | Od: magda | 9.9.2014 15:39
Dobry den mam zanet mocoveho mechyre a beru
antibiotika amoksiklav v nedelu jsem si po pauzr
vzala antikoncepci lindynette a meli jsme s
pritelem nechraneny pohlavni styk,chtela bych
poradit jestli muzu byt tehotna a nebo to nema
zadny vliv dekuji
reagovat
re:zanet | Od: uLékaře.cz | 11.9.2015 11:47
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: