Opakujicí se infekce močových cest

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na Váš nazor.Trpím na opakující se záněty močových cest.projevující se bolestí v podbřišku,nucení na močení a někdy i bolest ledvin +bolest hlavy a špatně.Chodila jsem i na urologii a vyšetření mám v pořádku i ultrazvuk ledvin.Moč při zkoušce papírkem je také většinou bez nálezu,někdy při potížích je zakalená ,ale né vždy. Při laboratorním vyšetření nějáká bakterie vyroste.Vždy bylo přeléčeno ATB ale bez efektu. Nyní jsem měla asi 2 roky klid -po porodu. Zajímalo by mě jaká je možnost tento problém řešit.Už jsem z toho neštastná.Nyní ještě kojím částnečně svého syna a opravdu nechci znovu začínat z antibiotiky.Brusinky mi nijak zvlášt nepomáhají.většinou více piju a za pár dnů se to zase zlepší,ale za několik dnů se problém opakuje. Budu vděčná za vaší pomoc,radu............. Předem moc děkuji Klusoňová

Odpověď odborníka:

Důležité je opravdu hodně pít a to dlouhodobě (2,5 litru). Časté močení funguje jako "odplavovač" všech bakterií. Dále správná hygiena, zejména po stolici, aby nedocházelo k přestupu střevních bakterií z okolí konečníku do ústí močové trubice. V neposlední řadě hygienická opatření při sexu: důkladná hygiena obou partnerů před, hygiena po a v ideálním případě vymočení po. Hormonální antikoncepce může také vést ke zvýšenému výskytu močových infekcí. (Předpokládám, že váš lékař již vyloučil ev. rizikové faktory - zvýšená hladina cukru v krvi, anomálie močových cest atd.).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: