Operace bypassu

Dobrý den, dědovi (77let) byl před týdnem proveden trojitý bypass, od té doby se u něj objevil silný kašel, s vykašláváním hlenu. Při vyndavání stehů se ale rána nezhojila a otevřela se z důvodu infekce, kterou si prý děda přinesl již před operací. Dnes doktor zjistil, že dědovi hrudní koš nesrostl a budou ho muset znovu operovat, nikdo nám více informací neposkytl, proto jsem se obrátila na Vás. Dědovi nyní nasadili ATB, aby vyléčili infekci, a pak ho prý budou operovat. Zajímalo by mě co bude operace obnášet?? Znamená to dlouhé období rekonvalescence?? Také mě trápí silný kašel, kvůli kterému děda nemůže moc dýchat. Moc Vám děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato komplikace je vždy vážná a život ohrožující. U některých nemocný bohužel tato komplikace vznikne a nedá se jí zabránit. Vždy je nutné podávat ATB a poté znovu sešít hrudní koš. Další dotazy vám odpoví ošetřující lékař vašeho dědy, protože neznám jeho přesný klinický stav. Vzhledem k věku bude rekonvalescence pravděpodobně probíhat dlouho.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x