Operace dle kellera - kloub palec u nohy

Vážený pane doktore, mám 60 roků a problém s hlavním kloubem palce nohy Rtg snímek odhalil artrózu 4. stupně a těžko se mi nyní chodí a bolí to již stále (hrál jsem v mládí fotbal) Byla mi doporučena operace dle Kellera Nyní moje dotazy: 1. Při operaci se údajně trochu zkrátí poškozené kosti kloubu 2. Mezi kosti se něco vloží místo chrupavky? 3. Prý se při operaci stav zafixuje drátem (kvůli čemu? - hojení?) - který se po 3 týdnech vyndá? 4. Nakolik bude po zahojeni stav palce funkční? Co běh a rekreační sporty? 5. Je to asi jediné řešení? Velice Vám předem děkuje S

Odpověď odborníka:

Ošetření vámi popisovaných změn na palci operací má asi 100 modifikací a není možno dopředu vědět a popsat metodu, kterou chce váš opoeratér použít. Základní kloub se do jisté míry resekcí změní, starý kloub se ruší a hybnost se značně omezí, osa se uipraví. Bude třeba se obrátit na vašeho operatéra, aby vám svou metodu nejen slovně řekl, ale i nakreslil stav, který po operaci na vašem palci bude a vy mohl s touto navrhovanou metodou souhlasit. Je třeba říci, že tento postup je velmi častý, zvyklý a osvědčený.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: