Operace prsu

Dobrý den, maminka je již podruhé po operaci prsu z důvodu zjištění nádoru na mamografu. Po druhé operaci je týden, chce vědět, zda se má nějak šetřit nebo může vykonávat jakoukoli činnost. Každý jí říká něco jiného. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně se šetřit - ale každý si takové šetření představuje jinak. Není to o ležení v posteli a spaní, spíše klidnější způsob života s procházkami, zdravým jídlem, nepřetěžováním se a bez nákupů a vaření /to at obstará rodina/. Měla by se věnovat činnostem, které má ráda, scházení se s kamarádkami a lehčím pracem v domácnosti. At určitě dodržuje lékařské pokyny a kontroly u lékařů a také pozoruje, zda jí neotéká ruka na operované straně - ihned by měla informovat lékaře, rozvoj lymfedému se dá zabránit. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: