Operace prostaty

Dobrý den,prosím Vás moc o radu.Otec věk 69let ,chodí na preventivní prohlídky 10let ,v prosinci 2015 PSA 7,40 byl zjištěný opouzdřený nádor prostaty.Podstoupil operaci v březnu a nyní PSA 3,20.GS 7/4+3.Byl na vyšetření skeletu a bylo mu zděleno měnlivý nález,nově drobné ložisko v pr.kyč.kloubu susp.z meta etiologie jinak v pořádku.Je prosím možné ,aby se takhle rychle nádor rozrostl,když měl být opouzdřený???Jaká bude prosím další léčba?Otec už leta chodil na obstřiky do kyčlí.Moc Vám děkuji za odpověd...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je málo pravděpodobné, že by se opravdu jednalo o metastázu. Nález na skeletu je nespecifický a PSA ještě může klesnout. Avšak i nádor primárně ohraničený na prostatu se může šířit. Zatím bych pána ještě sledoval a pokud by trvalo podezření na metastázu musela by se zahájit hormonální léčba

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: