Operace slepého střeva

Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se optat, mám po operaci slepého střeva už 5. týden, byl akutní, už mě to vůbec nebolí, jizva se hojí perfektně. V jaké nejbližší době bych už mohla začít cvičit a běhat? Myslíte, že můžu už teď začít cvičit i na břišní svalstvo? Předem děkuji, Šárka

Odpověď odborníka:

Milá Šárko, chápu, že zvláště teď v létě chcete hezky vypadat. Bohužel nepíšete, zda-li operace byla laparoskopicky, či klasicky. Každopádně ve většině případů i při klasické operaci se břišní svaly pouze odsunují stranou a nedochází k jeji protětí. Proto by Vás cvičení nemělo bolet a činit větší obtíže. Doporučila bych ještě 3 týdny počkat, aby jizva měla klid min. 2 měsíce. Jelikož k hojení dochází hlavně do hloubky, což na kůži vidět nemůžete. Hezký den.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: