Orbitopatie

Dobrý den, léčím se šest týdnů s hyperfunkcí štítné žlázy. Podle krevních testů je hladina hormonů již normální, ale má endokrinoložka mě nutí do TTE, kvůli orbitopatii. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho by se mělo objevit zlepšení očí a zda je skutečně jedinou možností léčby operace. Abych byla upřímná, zdá se mi to jako příliš drastické a unáhlené řešení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to na dálku obtížně posoudím, vyžádejte si konzilium u jiného endokrinologa a vezměte s sebou všechny výsledky, co máte od lékařů jiných. Nemohu posoudit všechny eventuality (jen podle popisu situace od pacienta nelze dělat žádná rozhodnutí), ale jevilo by se mi smysluplné i radionuklidové léčení, kdy se do těla aplikuje radioaktivní jod, který všechny hyperaktivní bunky štítné žlázy zničí. Ale je možné, že i po tomto léčení se bude muset k operaci stejně přistoupit, takže je podle mne rozumnější ji podstoupit, ušetříte si spoustu dalších "necílených" terapií. Zeptejte se na tuto možnost oš. lékařky a event. si vyžádejte /sežente si/ konzilium jinde. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: