Otékání nohy po vyjmutí šroubů

Zdravím Vás. Jsem dva týdny po vyndání šroubů po zlomenině bérce a potrhaných vazech v kotníku. Včera mi vyndali poslední stehy, rána je zavřená. Mám šlapat na 60% váhy a noha mi neskutečně otéká. Chodím na rehabilitaci (magnet, vodoléčba, fyzio). Co mohu udělat proto, aby to bylo lepší a abych mohl za cca týden chodit bez berlí, moc si to nedokáži představit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Popsal jste málo skutečností, nevíme jak dlouho je stav od úrazu, jak je na rtg stav tvorby svalku, jaké je cévní zásobení končetiny. Po vyjmutí šroubů by nemělo k otokům docházet nebo jen zcela nepatrně. Zátěž se doporučuje u zlomenin bérce po odstranění materiálu 3 týdenní odlehčení. Končetinu je třeba bez odkladu lékařsky zkontrolovat a případně provést i vyšetření sonograficky na možný zánět hlubokých žil. I v těchto nekomplikovaných případech je rehabilitace, pohybopvá a případně fyzikální léčba na místě. Podle výsledků případná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: