Vyjmutí šroubů po zlomenině

Dobrý den, letos to bude 4 roky co jsem po zlomenině obou kotníků a boční tenké kosti. Mám 6 šroubů a dlahu. Můj ortoped mi doporučuje šrouby vyndat než mi tam úplně zarostou. Jsem za měsíc objednána na operaci, ale hrozně se bojím. Chci se zeptat jestli jsou u těchto typů operace nějaké komplikace? Nebo bych je tam měla raději ponechat? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, díky za důvěru, ale především se držte rad svého ošetřujícího ortopeda. Za 4 roky musí být zlomeniny dokonale zahojené. Ve Vašem věku není dobré v těle cizorodý materiál trvale ponechávat. Jde o běžnou operaci. Komplikace jsou vzácné. Jistě, každý lékařský výkon může mít nějakou komplikaci, například i trhání nebo vrtání zubu.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: