Oteklý kotník

Po zlomenine kotníku před třema měsícema mám stále oteklý kotník. Rehabilitace mi vůbec nepomáhají a noha při došlapu pouze na patu bolí. Po ránu je moc stuhlá. Proto se chci pozeptat, jestli existuje nějaká alternatívni léčba.

Odpověď odborníka:

Zásadní, je zda postavení na rtg je správné a to jak zhojená zlomenina tak především hlezenného kloubu. Příčinou nejčastější bývá nedostatečně dlouhé znehybnění hlezna.
Rehabilitace je až druhotná.
Pokud by to co píši bylo v pořádku potom je nejlépe ještě než slezu s postele aplikovat pevně elastické obinadlo a to od prstů až po koleno.
Vhodně konsultovat dále stav s rehabilitací.
Jinak dle stavu a konsultace se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: