Otobacid v prvním trimestru

Dobrý den, od včerejšího dne mě bolí levé ucho. Dnes jsem si do něj začala kapat ušní kapky Otobacid. Zjistila jsem však, že jsem těhotná, dle poslední menstruace cca 5týden. Mám s kapáním přestat, nejsou pro plod nebezpečné nebo mohu pokračovat? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lokální podání ušních kapek není problém. Klidně v něm můžete pokračovat. Pokud by stav nezlepšil, bude možná nutná antibiotická léčba, v tom případě bych doporučovala některý s penicilinových preparátů, které jseou bezpečné po celou dobu těhotenství.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Jak zabránit dehydrataci při průjmu
Články: Jak zabránit dehydrataci při průjmu
S průjmem se zaručeně...
Pomoci vstřebávat železo mohou i homeopatika
Články: Pomoci vstřebávat železo mohou i homeopatika
Každý desátý Čech má v těle...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Podezření na střevní zánět znamená podstoupit důkladné vyšetření
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co obnáší kolonoskopické vyšetření a jak se na něj připravit?
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: