Otoky

Dobrý den, již delší dobu si připadám oteklý, není to nějak hodně vidět, snad možná trochu na obličeji, ale na těle vůbec. Ale já si připadám oteklý úplně všude, jakoby že mám kůži něčím lehce vypodloženou, ale úplně všude. Občas někdy svědí a nebo tak zvláštně pálí, ale je to vteřinový okamžik, ale zdá se mi taková trochu rosolovitá, ale nikdo to nevidí a říkají mi, že je to normální. Vážím 55 kg a měřím 170 cm, a tak se to muže zdát, že jsem trochu přibral, ale mě to přijde spíš jako otok. Jednou, když jsem byl na urologii, tak mi říkali, že mám zvětšené uzliny v třísle a ať mně paní doktorka pošle na vyšetření, ale ta to smetla ze stolu. Nevím, zda by to mohlo být s tím spojené, ale nemám žádnou určitou oblast výrazně zvětšenou, jen prostě celé tělo. Ale vyšetření už mi bylo děláno na ledviny, játra a myslím, že i štítnou žlázu a na různé infekce a nic. Rodiče říkají, že je to změna do dospělosti ( je mi 17) ale mám občas i na obličeji takový tlak do spánků a jeden čas jsem měl i bolesti hlavy, ale ty přešly. A tak se ptám, hledal jsem i na internetu nějaké otoky a tak, ale tam nikdo nepíše takové problémy, jakože ne lehké otoky celého těla, ale spíš částí těla. A já se bojím, zda by to mohlo být nějak závažné nebo ne. Zda-li by to mohly být cévy? Ale v celém těle? Nebo lymfatický otok, ale celého těla, a tak nevím, jestli záleží na tom, že jsem hubený, nebo jestli by to mohlo být, že tělo neodvádí tolik vody? Vážně nevím a prosím o radu, zda by to mohlo být vážné nebo ne, protože moje paní doktorka mi řekla, ani mě nevyšetřila, že jsem zřejmě přecitlivělí a ani na mě nesáhla a řekla, že žádné otoky nevidí. Tak bych chtěl aspoň nějaké ujištění, občas mi to nedá spát, spím jako že na to pořád myslím a už jsem zoufalý. Omlouvám se za dlouhý text a moc děkuji za odpověď. Jan

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jane, zadržování tekutin v těle ve formě otoků není normálním jevem, a může mít různé důvody. Pokud se Vaší dětské nebo závodní lékařce nepodařilo objasnit příčinu Vašich obtíží, doporučuji Vám obrátit se na ambulanci kliniky dětského lékařství nebo ambulanci interní kliniky některé z pražských fakultních nemocnic. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: