Otoky nohou

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého manžela. Otekaji mu nohy v oblasti kotníku. Byl s tím u obv. Lékaře, ten ho poslal k ortopedovi, který ho poslal na vyšetření k revmatologovi. Nebylo mu nic zjištěno a byl poslán na sono jater, tam mu řekli,že má vnitřní tuk okolo jater. Lékař mu předepsal Atorvastatin Actavis 20mg. Dal to neřešil. Ale otoky jsou stále i po ránu když vyleze z postele. Bolí ho klouby na rukou i nohou. Můžete nám poradit jaké vyšetření by bylo vhodné? Mám strach,aby se mu neucpavaly žíly. Děkuji Lenka M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měl by podstoupit vyšetření ledvin a interní vyšetření, Symetrické otoky dolních končetin mohou být způsobeny zhoršenou funkcí ledvin i zhoršenou funkcí srdce. Omlouvám se za zpoždění a zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: