Otrava krve

Dobrý den, dnes jsem se řízl o rezavý kov, který byl umístěný v kohoutku kuchyňského dřezu. Proti tetanusu jsem očkovaný asi před 4 lety,mám tedy spíše obavy z otravy krve. Existuje nějaká inkubační doba a příznaky této nemoci? A je vůbec realné nakazit se takovouto nemocí z předmětu, přes který prakticky neustále tekla čistá voda? Děkuji za odpoveď, Petr.

Odpověď odborníka:

Petře, pojem otrava krve znamená výskyt bakterií v krvi s příslušnými příznaky (horečka, schvácenost atd.). Inkubační doba je závislá dle typu vyvolávající bakterie. Musí být přítomen nějaký zdroj infekce, ze kterého se bakterie šíří, ve vašem případě tedy rána. Pokud není místo zarudlé a nemáte horečku, není třeba se otravy krve obávat. V opačném případě vyhledejte lékaře.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: