Otrava jídlem

Dobrý den, včera jsem snědl pravděpodobně špatnou šunku nebo květák (oboje byla třída) a v noci jsem se Vzbudil s bolestí břicha. Na observatoři jsem strávil opravdu hodně času - od 2 do 6 a hodně jsem toho i vyzvracel. Dal jsem si živočišné uhlí , ale to nemělo dlouhé trvání a po chvíli šlo zase zvracením. Stolici mám jen vodu, ani to nesmrdí, je to jen bílá hustější tekutina. Břicho mám trochu na vodě a občas bolí trochu. Zvracení přichází velmi neočekávaně a rychle. Jinak je mi po všech stránkách dobře, dokonce i to břicho teď necítím. Dal jsem si pepsi a je to dobrý. Otázka zní, je možné aby se to obešlo bez horečky a únavy svalů ? Cítím se dobře. A je to nakažlivé pro ostatní ? Nezdá se mi to jako střevní viróza, u té jsem byl zvyklý na zimnici a únavu.

Odpověď odborníka:

Příčiny uvedených obtíží jsou nejčastěji 2, a to virový původ (ten je nakažlivý pro ostatní) a otrava jídlem (není nakažlivá pro ostatní). Ne každá infekce je nutně doprovázena horečkou a svalovou bolestí. Doporučuji dodržovat průjmovou dietu a dostatečně pít nejlépe vodu nebo černý čaj, coca cola není nejvhodnější nápoj při onemocnění trávícího traktu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x