Ovulace

Dobrý den, před pár dny mi na vyšetření byly diagnostikovány polycystické vaječníky a byla naordinována injekce na vyvolání menstruace. Podle bazální teploty a ovulačního testu jsem nyní zjistila, že to bylo právě v době, kdy jsem měla ovulaci. Zajímalo by mne, zda mohu otěhotnět (v případě že došlo k oplodnění), či zda musí následná menstruace (ještě nedošla) vajíčku znemožnit zahnízdění. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Paní Hano- polycystické vaječníky mohou být i v normal. menstruačním cyklu, lékař chtěl, aby jste po inj. dostala menstruaci, změní se hormonální poměry a drobné cysty většinou vymizí. Při ovulaci může folikl na vaječníku dosahovat až vel. 2,5cm- po uvolnění vajíčka dochází k jeho přeměně na žluté tělísko, které dále produkuje hormony. Ano i při inj. gestagenu- můžete "otěhotnět"- pokud nebylo oplození, tak následná menstruace je ze spádu hormonů, tzv. pseudomenstruace/pokud nedošlo ke koncepci- oplodnění/

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: