Pálení pochvy

Dobrý den, mám na Vás otázku ohledně jednoho mého problému. Mám přítele se kterým jsem již pátým měsícem, ale mám problém s tím, že po pohlavním styku u mě dochází k pálení pochvy (ale žádné otoky nebo začervenání nebo vyrážka není), ovšem jen v případě, že partner ejakuluje do mě, pokud se tak nestane a ejakulát se mi dostane kamkoli jinam na kůži, klidně i na intimní místa, žádné nepříjemné pocity ani pálení necítím. Žádnými záněty ani ničím podobným netrpím a tak bych se chtěla zeptat co tento problém může způsobovat. S partnerem si dáváme pozor a partner většinou ejakuluje mimo pochvu, k ejakulaci do pochvy došlo zatím pouze třikrát. Pálení není nikterak nesnesitelné spíše nepříjemné a zhruba po 15 minutách odeznívá bez potřeby umytí nebo nějakého ošetření. Dočetla jsem se ale, že existuje alergie na sperma a mám obavy, zda by se nemohlo jednat o tento problém, nebo jestli to třeba nemůže způsobovat to, že si teprve na partnera zvykám, popřípadě rozdílné ph. Na internetu jsem našla radu, že případná alergie se dá celkem dobře zjistit pomocí použití prezervativu, ten jsem ale používala s bývalým přítelem a pálení bylo mnohem intenzivnější, od té doby co jsem se současným přítelem a prezervativ nepožíváme, tento problém nemám, jak jsem řekla pálení nastává pouze v případě, že do mě partner ejakuluje. Jediný problém, který jsem měla a mám skoro při každém pohlavním styku je, že když do mě partner vniká, chvíli to bolí, s bývalým partnerem byla tato bolest téměř nesnesitelná, se současným je mnohem menší, téměř neznatelná a po pár vteřinách a pohybech utichá úplně. Mohlo by to mít souvislost s tím pálením? Třeba vlivem nějakým možných oděrek do kterých se dostane ejakulát? Nebo může mít vliv třeba mnou užívaná antikoncepce? Samozřejmě jsem již objednaná ke svému gynekologovi, ale jdu k němu až za tři týdny, proto se s otázkou obracím na Vás, mám trochu obavy z té alergie a ráda bych pro uklidnění již dopředu věděla, jestli je to pravděpodobné nebo spíše ne a vše je zaviněno něčím jiným. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Alergie n asperma je velice vzácná,spíše by se mohlo jednat o zánět, bylo by vhodné provést kultivaci z pochvy a mikrobiální obraz poševní a dále postupovat podle výsledků,antikoncepci bych vinu nedával,pokud budou výsledky negativní zkuste lubrikační krém. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x