Pálení v krku

Dobrý den,raději Vám napíšu pro lepší informace,co se mi stalo!Asi před 3měsíci jsem měla něco jako knedlík v krku,pokašlávala jsem a měla jsem úplně oslabené tělo.Šla jsem k doktorovi(moje lékařka tam nebyla,tak zastupoval jiný doktor),ten mne prohlídl a řekl,že tam nic není,ať kloktám.V ten den večer jsem měla 39st.,šla jsem ráno už za svou doktorkou a ta mi zdělila,že má laryngitidu,dala mi ATB.Po 4dnech mi teplota neklesla a začala jsem se dávovitě dusit.Druhý den jsem šla zase k doktorce,ta mne poslala na plicní.Paní doktorka mne poslala na RTG a zjistila,že mám oboustraný zápal plic,dala mi jiné ATB,ty mi na teplotu zabrali.V průběhu léčby(ve středu) mě začalo pálit na plicích,jela jsem na pohotovost(ještě,že jsem tam jela,protože tam mě zjistili,že můžu prodělat plicní embolii)Další týden jsem byla objednána na scintigrafii plic,tam mi zjistili oboustranou středně těžkou plicní embolii.Skončila jsem na koronární jednotce týden a tam mne zařadili do výzkumu v antikolaguační léčbě.Takže beru něco jako Warfarin.Od té doby mám furt nějaké problémy i psychické!Bojím se,že znovu dostanu zápal plic a ostatní věci.Chtěla jsem ještě napsat,že mi bude 32let,zhubla jsem.Trápí mne časté pálení v krku a oslabené svalstvo,prostě je mi zle,jako hrozná slabost.Vždycky to trvalo jen jeden den a pomohly mi Vincentky pastilky na krk.Nyní už to trvá 3 den,zatím horečku nemám,byla jsem na ORL-LU na krku drobné bilat.,zadní stěna lehce prosáklá,Rhini.prosáklejší skořepy,udělali mi výtěry a mám počkat 3 dny na výsledky.Do toho mám oslabené svalstvo,někdy mne pálí nebo píchá na hrudi,hlavně na pravé straně.Chci ještě dodat,že jsem byla na neurologii,kde mi zjistili skoliózu(chodím na RHB) a na MR drobnoložiskové léze v bílé hmotě mozkových hemisfér oboustranně-z MR hlediska etiologii cévně ischemická,Cavum vergae,vedl.nález:V zachyceném rozsahu C úseku páteřního kanálu zobrazujeme herniované meziobratlové ploténky komprimující míchu v etážích C4-5 a C5-6.A další,co by mohlo pomoct na výsledek pálení je,že mi dělal odběry na štítnou žázu-hormony dopadly dobře a protilátky byly 60.Chtěla bych tedy vědět od čeho by mohlo být to pálení v krku,píchání nebo pálení na hrudi(jestli to může být od páteře!)Proč stále hubnu a jím úplně normálně,mám i trošku průjmovitou stolici,zrychlenější tep,ale ne stále.Je toho,co jsem napsala moc,doufám,že to nebylo napsáno zmateně.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na páteři vaše obtíže vysvětluje částečně. Nevím, zda-li byl mimo odběru hormonů štítné žlázy proveden i její ultrazvuk (š.ž. může být zvětšená i při její normální funkci). Též může být příčina v jícnu a žaludku, na což může dát odpověď gastroenterologické vyšetření. V úvahu připadá i vyšetření kardiologické. V neposlední řadě je důležitá případně i medikamentózní podpora psychiky.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: