Patní ostruha

Dobrý večer,před rokem jsem chodila na ultrazvuk s patní ostruhou a nyní po roce se mi bolest začala opakovat,obvodní lékařka mě poslala na rentgen a následně na chirurgii,na zprávě s rentgenu bylo napsáno:prokazujeme hrubou plantární ostruhu a osifikaci v úponu achilovy šlachy.Lékař mi řekl,že mě píchne do paty a prý se mi uleví,chci se zeptat co znamená ta zpráva a jestli mě opravdu bolest v patě přestane nebo jestli je jiná možnost léčby(je mi 27let)Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle RTG máte opět ostruhu patní kosti (to se bohužel může stát, že i po úspěšné léčbě se opět objeví) a zkostnatění v oblasti úponu Achillovy šlachy na kost. Aplikace injekce látek protiu bolresti a zánětu pomůže od bolesti a může vyřešit případný otok, ale ostruhy Vás nezbaví. Osifikace vadit může a nemusí, podrobněji Vám odpoví pouze ošetřující ortoped. Ostruha se dá léčit ještě ultrazvukem nebo rentgenovými paprsky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: