Perindopril- nízký tlak

Dobrý den, léčím se s vysokým tlakem. Lékař mi předepsal perindopril-pmcs 4mg. Beru však pouze půlku, protože mi hodně snižoval tlak. Nyní mívám po 2mg i 95/60,ale nevadí mi to, necítím se nijak unavená, ani na omdleni. Nevadi takto nízký tlak? Dříve jsem brala Rivocor 50mg,ale ten mi zase hodně snižoval tep. Bez medikace mi po týdnu zase litá tlak někdy i na 180/100. ještě beru jednu večer jednu tabletu Escitilu, protože mně můj vysoký tlak znervoznoval, tak to byl asi začarovaný kruh:-) Chci se tedy zeptat, zda takto nízký tlak není nebezpečný? Tep v klidu mívám 55-70. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nízký tlak je nebezpečný pokud máte příznaky nízkého tlaku- motání hlavy, omedlévání. Pokud nízký krevní tlak tolerujete, zásadně to nevadí. TK 95/60, je ale málo. Musí se hledat dávka, která Vám tlak sníží, ale ne tolik. Někdy pomůže si TK neměřit často, když nemáte příznaky. Člověka hodnoty znervózní, ale praktický se nic neděje.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: