Píchání v hrudi

Dobrý den, v poslední době se cítím špatně, trápí mě často píchání v hrudi a to nejvíc po námaze po jídle, při předklonu a někdy i při smíchu nebo hlasitějším mluvení, někdy mě to dráždí i ke kašli, někdy zas přeskakování srdce (asi extrasystoly), pálení žáhy a říhání. Bývám často moc unavená a vyčerpaná bolívá mě celý tělo a někdy uplnou slabost a závratě. Jinak mám kyfoskoliozu, alergie, lupénku,a jiný kožní problémy, vyrážky na obličeji.. srdce mě před rokem a půl vyšetřovaly, teď jen ekg a krev, tlak a bylo to v pořádku v pořádku, ale přesto se bojím. Snažím se zdravě jest a cvičit a nemyslet na ty potíže ale když na mě z ničeho nic přijde to píchání v hrudi nebo extrasystoly, mám strach, když mám jen závratě a pocení tak to mě moc neděsí to mě pomůže když si lehnu a zahřeji si ruce a nohy mívám je totiž ledový. Prosím vás o radu co by to píchání a ty extrasystoly mohly znamenat a jak se toho zbavit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Na prvním místě je třeba provést kardiologické vyšetření včetně námahavě snímaného EKG, na rotopedu. Podle nálezu pokračovat ve vyšetřování. Nezbytné je i vyšetření na plicním a samozřejmě rtg plic, S tím souvisí i laboratorní sceening, zhodnocení laboratoře a ta opět zaměřuje další postup vyšetření určitým směrem. Teprve potom si dovolíme myslet na to, co je nezřejmější, t.j. možné potíže vystřelující z horní hrudní pateře při poruše statiky a patrně i dynamiky hrudní pateře. Pokud ta předchozí vyšetření budou negativní, potom kontrola na ortopedii a léčba na rehabilitaci. Nácvik relaxace a posílení mezilopatkového svalstva bude první úkol.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: