Píchavá bolest v oblasti třísel,vystřelující do varlat a břicha-kýla?.

Dobrý den, je mi skoro 20 let. Už od pondělí mám pichlavé bolesti v oblasti třísel. Bolest je pichlavá- dá se vydržet. Nejvíce to cítím v oblasti třísel,hned vedle penisu, na levé i na pravé straně. Bolest trvá v různých časových intervalech a migruje ze strany na stranu. Někdy mě to píchá více, někdy méně. Bolest také vystřeluje do varlat a někdy i do břicha. Před dvěma dny jsem byl na kompletní prohlídce u svého doktora. Ten mi řekl, že kýlu nemám, zánět slepého střeva taky ne. Kroutil mi s nohama a při některých polohách mě píchlo v těchto oblastech více. Z toho odvodil, že můj problém bude nejspíše od třísel. Předepsal mi lék- Diclofenac. Prý do dvou dnů bolest zmizí. Bolest nezmizela. Dnes jsem si tedy došel pro jistotu k urologovi. Urolog mě kompletně vyšetřil. Varlata, ledviny a močové cesty mám v pořádku. Kýlu prý také nezaznamenal. Měl jsem zakašlat a sáhnout si rukama do oblasti třísel. Ucítil jsem takové menší nárazy do rukou od třísel. Řekl mi,že ta třísla mám oslabená,když cítím ty nárazy, že to bude nejspíše tím, že kýlu zatím nemám. Chtěl bych se Vás zeptat, kdybych měl kýlu, jaký má kýla nástup ? Dá se na kýlu přijít hned?. Oba doktoři mi řekli, že kýlu nemám,ale jsem zvědavý člověk a brouzdím po internetu, protože mě to stále bolí a léky zatím nezabírají. Tyto problémy, které mám se hodně shodují s projevy kýly. Chtěl bych se zeptat, co si o tom myslíte a neměl bych si zajít k jinému specializovanému lekáři, případně ke kterému ? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Bolesti opravdu mohou být jakýmsi předstupněm kýly tzv. měkké tříslo. Kýla se může ( ale nemusí ) objevit později - potom by měla být odoperována. V třísle ale také mohou pobolívat úpony adduktorů ( přitahovačů ) stehna, zvlášť pokud hodně sportujete - potom by mělo přinést úlevu to že vyvolávající faktor ( sport ) přechodně vynecháte.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: