Píštěl mezi půlkami

  • Dotaz od: Jirka(Duri)
  • Publikováno: 24.9.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den Již delší dobu mě trápí problém s píštělí. Před pěti lety jsem byl na operaci otoku mezi půlkami zadnice( prý se tomu také říká dvojče), rána se zcela nezahojila a po roce mi praskla celá asi 4 cm dlouhá jizva. Byl jsem ambulatně ošetřen, vyčistěn a zašit. Chvilku byl klid a poté mi s direk po stehách odtékala krev a zřejmě i malinko hnis, z toho pramení každodenní zapaření a při každé stolici mi teče z té ranky krev. Z operace mám obavu, že bude zbytečná jako ty předtím a navíc delší marodění je dnes poměrně velkým rizikem, zatím se s tím dá žít. Lze tuto píštěl léčit jiným způsobem než operativně ? Děkuji za jakokoukoliv radu

Odpověď odborníka:

Jiný než operativní postup neexistuje. Bylo by dobré vyšetřit, zda neexistuje např. komunikace se stěnou střevní či jiná komplikace, která by se měla také řešit. Úspěšná chirurgická léčba spočívá v kompletním odstranění celé stěny píštěle, ne tedy jen ve vyčištění a zašití.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x