Píštěl na břiše?

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem byla na operaci s pilonidálním sinem. Nyní mám podezření, zda nemám píštěl i v oblasti podbřišku. Všimla jsem si ho už asi před dvěma roky, ale domnívala jsem se, že se jedná o pór, který se občas zanese, a asi jednou do měsíce jsem z něj vymáčkla malé množství zatuhlého hnisu. Nyní mi ale po zmáčknutí každý den vyteče malá kapka tekutého hnisu, který slabě zapáchá. Napadlo mě tedy, zda by se nemohlo jednat také o píštěl, který by byl projevem střevního onemocnění. Žádnými výraznými zažívacími projevy však netrpím. Občas mám jen pocit nafouklého břicha, stolice je poslední dobou řidší, než jsem byla zvyklá, ale pořád v normě, bez krve nebo hlenů. Také váhu si držím. Chtěla bych se tedy zeptat, zda bych měla navštívit lékaře, nebo se nemusím znepokojovat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše o klasickou píštěl se jedná o hnisající mazovou žlázu, která se z času na čas zanítí a začne hnisat, nebo jinou kožní strukturu. Doporučila bych navštívit praktického lékaře, ať Vám dá doporučení na chirurgii nebo plastickou chirurgii a toto ložisko vyčistí nebo vyříznou. Pokud se hnisání a zánět budou rozšiřovat hrozí mnohem vážnější problém.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: