Plané neštovice

Dobrý den. Moje 3,5 letá dcera má plané neštovice,jenže 2 dny před objevením puchýřků byla naočkována druhou vakcínou proti klíšťové enc. Chci se zeptat jestli to očkování bude plnohodnotné,jestli,když jí pak nechám dát 3 dávku bude mít vytvořené protilátky,jestli to ty neštovice nějak neovlivní? A ještě jeden dotaz : Můžu jí dávat na zmírnění teploty a bolesti brufen,nebo peralen? Někde jsem četla,že to není příliš vhodné. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi nebude možné zcela zodpovědět vaši otázku, imunita je přiliš komplikovaná a uplatnit se nějakým způsobem jiné probíhající onemocnění teoreticky může vždy. Na druhou stranu, pokud vaše dcera dostala již 2. dávku, tak by měla být chráněna. Třetí dávku lze podat za různou dobu a vzhledem k proběhlým neštovicím bude dobré se poradit nejlépe s lékařem infekcionistou. Jinak se podávají další dávky (již po základním přeočkování třemi dávkami) cca po pěti letech a existují různá schémata. Co se týče Paralenu a Ibuprofenu, lze je užít, raději však jen s opatrností a vždy se souhlasem lékaře. Není nutné dávat léky jen kvůli menší teplotě. Zakázán je u dětí pouze Acylpyrin, ten by mohl způsobit vážné problémy. Neváhejte se v tomto případit vždy poradit s vaším lékařem, každá infekce planými neštovicemi nemusí probíhat stejně a i k tomu je třeba přihlédnout při úvaze o dalším očkování.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: