Plodné dny

Dobrý den, psala jsem dotaz lékaři ve Vaší poradně již jednou - minulý týden, ale chtěla bych Vás ještě poprosit o radu. Poslední menstruační cyklus po vysazení antikoncepce trval 31 dnů (jinak byl cyklus pravidelný 28 dní), nechráněný pohlavní styk jsem měla s partnerem 9.den MC. 10 den MC jsem si dělala ovulační test a vyšel negativní, ale cítím tlak v podbřišku, jako před menstruací. Ovulační test jsem si pak dělala ještě 11DMC,13DMC a včera 14 DMC, ale vždy vyšel negativní. Pan doktor mi minule napsal, že citlivé těhotenské testy můžou být pozitivní již 5-7 den po oplodnění. Já si těh.test dělala včera tj. 5 den po oplodnění (14DMC) a vyšel též negativní. Mám zvláštní pocit na prsou,trochu jako by pálila, ale nevím, jestli si to nevsugerovávám:)Je možné, že bych opravdu mohla být těhotná, i když jsem ovulaci neměla? Nebo jsem ji měla hned po menstruaci? Děkuji Vám moc za odpověď a přeji příjemný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste neovulovala, nemohla byste otěhotnět. Jestliže jste těhotná, ovulovat jste musela. Ovulace mohla proběhnout dříve, než jste očekávala. Těhotenský test si zopakujte ještě s několikadenním odstupem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x