Plod

Dobrý den, prosím nevím kam se obrátit.Chtěla bych se zeptat.Včera jsem byla na ultrazvuku ve 20 týdnu těhotentví.Mám výšku fundu 70 a TK 101.Ani moc nevím co to znamená.Ale doktor mi řekl, že miminko je velké jak v 19 týdnu a ne ve 20.Ale nemusím se prý bát.Je to opravdu tak, nemusím se ničeho bát. Strašně moc děkuji za jakoukoliv odpověď. Bětka Kupková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak vás pan doktor ujistil, obávat se nemusíte. Odhad velikosti plodu může být posunut i nepatrnou odchylkou v měření. Navíc také zhruba od poloviny těhotenství se uplatňuje genetický vliv, tzn. že pokud jsou rodiče menšího vzrůstu, i dítě pravděpodobně bude o něco menší než ostatní děti.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: