Po eb viroze a dalsi

Dobry den,je mi 14,merim 168cm a vazim 55 kg Asi pred mesicem a pul jsem rano po prochladnuti vstal a citil jsem tlak v krku,nebolestivy.Koukal jsem po ruznych priznacich,mel jsem pouze zdurele uzliny na krku a pravem trisle,tlak v krku,trochu blede spojivky,jinak vubec nic.Rodice rekli at neplasim ze je to dospivani.Po pul mesici jsem byl u doktorky,udelala testy na krev a zelezo a pry jsem byl po EB viroze,ptala se na dva opary co jsem tu chvili.mel,ze mam jist hodne vitaminu a cerstvy vzduch Asi pred dvema tydny mi na obou stranach vedle trisel zvetslilo jakoby ne uzliny,ale maso(nevim jak to upresnit) uzliny byly velke porad stejne a jen na pravem trisle. Nekdy 2x za tyden citim tlak v krku. Uzliny na krku castecne splaskly ale na pravem trisle spolu s pozdejsim zdurenim uz zminovane oblasti porad stejne Prosim o.radu,rodice uz kroutili hlavou proc jsem tak zkoumavej.. V oblasti stredu bricha jeste po zatahnuti bricha hmatem citim neco jakoby zvetseneho,nevim co presne ani co s tim muze souviset Dekuji za rady vsem i doktoru

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rada je jediná - jděte k Vaší lékařce. Z vašeho popisu těžko 100% říci, o co se jedná a je nutné aby vás lékař vyšetřil. Přetrvávající zvětšení uzlin by mohlo souviset s nedávnou akutní EB virózou (pokud na tuto diagnózu ukazovaly krevní testy, jak uvádíte), ale může mít i jiné příčiny včetně některých závažných onemocnění - i proto je kontrolní návštěva lékaře rozumná. S paní doktorkou se pak domluvíte na dalším postupu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: