Eb virus

Dobrý den, prosím o radu, zda se mohou vyskytnout komplikace pro miminko, pokud bych nyní otěhotněla, resp. jaká je pravděpodobnost případných komplikací. Mám již rok aktivní primoinfekci EB viru. Mám za sebou již 2 neúspěšná těhotenství, z nichž jedno skončilo 100% kvůli EB virové infekci, kdy jsem měla 39° horečky. A před tím první těhotenství se neví jistě, ale pravděpodobně také způsobeno virovou infekcí (ale jiným virem, v té době jsem ještě EB virus neměla). Hodnoty infekce v krvi se před 3 měsíci zastavily a nyní mi vůbec neklesají, horečku jsem měla jen před rokem. Nyní se cítím dobře, nic mi není. Jen v krvi mám stále aktivní infekci. Je mi již 30 let, tak myslím, že nemám moc času na to, abych stále čekala. Na druhou stranu nechci ohrozit miminko. Užívám Prednison 5mg 1x denně na imunitu a Letrox 50 na zánět štítné žlázy. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Bohužel nedokážu bez znalostí výsledků vašich krevních testů (a jejich dynamiky) zhodnotit, zda se jedná o aktivní infekci či nikoliv. Také nevím, proč užíváte dlouhodobě Prednison - z jaké indikace? Výsledky byste měla konzultovat se svým ošetřujícím lékařem, který zná vaše výsledky a váš zdravotní stav.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: